HjälpQR-koder → En förklaring till QR-event

En förklaring till QR-event

Ett QR-event är en sammanställning av en eller flera tidsperioder med kopplade QR-koder inom dessa perioder. Här kommer några exempel på hur man kan använda QR-event;

• Se vilka som har köpt biljetter under biljettförsäljning
  • Se vilka som kom på årsmötet, föreläsningen eller temadagens event
  • Vilka kom på mössutprovningarna? Vilka klasser var det låg anslutning på?

Konfigurera ett QR-event

Det finns tre enkla steg till att skapa ett QR-event.

Skapa ett nytt QR-event

Skapa ett nytt QR-event

Tryck på "Nytt QR-event" för att skapa ett helt nytt QR-event som gör det möjligt att lägga till tidsperioder och koppla QR-skanningar.

Välj dess titel

Välj en titel för QR-eventet

Var noga med att välja en titel som särskiljer sig från de andra. Ett tips kan vara att alltid lägga till "(ÅR):" framför varje event så att man vet när det är utfört.

Lägg till tidsperioder

Välj tidsperioder föe eventet

Det går att lägga till oändligt med tidsperioder, men i de flesta fall räcker några stycken.

Godkänn skanningar

Godkänn förkryssade skanningar i listan

Om det finns några QR-skanningar registrerade under tidsperioderna väljer du vilka du vill inkludera i statistiken och klickar sedan på "Godkänn förkryssande skanningar". Det går självklart bra att förbereda ett QR-event redan i förväg för att under eventets gång ladda om sidan med statistiken för att se vilka som verkar komma, i så fall klickar du bara på "Godkänn" för att gå vidare direkt till statistik-sidan.

Se statistik

Statistik för ett QR-event

Statistiken visar fyra grunddetaljer;

• Könsfördelning
  • Programfördelning
  • Födelseårs-fördelning
  • Klassfördelning

Avancerade inställningar

Det finns några avancerade inställningar för QR-event som kan vara bra att känna till om något känns lite udda. Ni finner dessa under åtgärder åt höger (eller längst nere via mobil).

Ändra räkning

Som standard räknar Kårkortet antal UNIKA skanningar för ett event. Det innebär att om en och samma kvinna skulle skanna sin QR-kod och få godkänt två gånger så bidrar det inte till två kvinnor som har skannat enligt statistiken. Om målet är att se hur många kvinnor som har skannat totalt (exempelvis under två olika tidsperioder) så kan ni ändra räkningen till TOTALT. Detsamma gäller även för de andra grunddetaljerna.

Vi hoppas QR-systemet ska kunna hjälpa er framåt i er verksamhet.

Skapad: 2020-06-28 21:41:12

Redigerad: 2020-06-28 21:49:37